mandag 29. oktober 2007

Knut er blitt stor


Isbjørnen Knut er blitt stor og møkkete. Men han er i live. Hver dag utfører han små opptredener for en anselig tilskuerskare i dyrehagen i Berlin. Sitter og klør seg mot en stubbe, lunter rundt i det lille riket sitt. Som en ekstra gest for oss fra det høye nord denne dagen reiste han seg på to. Mengden gispet. Men han sa ingenting. Men budskapet var klart. Se så lang jeg er blitt.
Dreck-kerl, sa en eldre kvinne litt foraktfullt i menneskemengden ved siden av oss. Og mente altså med det å si hvor møkkete han er. Men hvordan holde seg ren og pen i det møkkete Tyskland, langt fra det vidunderlig nyskurte isødet han kommer fra.

Men mens Knut er en stillferdig fyr som ikke skaker opp naboene var det mye lyd i løvekongen lenger innover i dyrehagen. Den bura og brølte så det ljomet helt bort til de pelskledte på Kurfürstendamm noen hundre meter lenger borte. Frua som lå ved hans føtter vørte ham ikke. La ham bare holde på, sa hun. Han forsøker bare å gjøre inntrykk på løvene i nabolaget. Han forstår aldri at det ikke fins andre hannløver enn han i dette nabolaget..bjørn.

Ingen kommentarer: