søndag 11. november 2007

Jubileum

I forbindelse med månedsjubileet for vårt opphold i Berlin, sammenfallende tilfeldigvis med en annen begivenhet, nemlig årets første snøfall, tok vi oss i dag tilbake til vårt første turmål i Grunewald, nemlig Wirtshaus Schildhorn, der vi for en måneds tid siden fikk den tynne fiskesuppa med fire gram fisk. Ja, tiden går, og vertshuset består. Gudskjelov, får vi si, for det er det eneste serveringssted igjen på de kanter som fortsatt holder åpent i novembermørket. Og uten det solide måltidet vi fikk der i dag hadde vi vel forkommet, som forøvrig er et typisk ord med aner tilbake til disse kanter. Krepert er et annet, men så ille var det ikke.
Men iallafall, der satt vi benket ved den vakre hvite duk under de vakre, frodige plataner som fritt vokser inne under det spenstige glasstaket, og speidet utover den vakre lille bukt, som altså ikke, slik vi i vår første video påsto, heter Krumme Lanke, men derimot Jürgen Lanke. Og det er jo noe helt annet, skjønt det må være samme familie. Men Lanke betyr altså, mellom oss, bukt. Så fikk vi det for oss at vi skulle lage en ny video for anledningen, siden den forrige vi laget her var litt for lang, hele 28 sekunder.
Så her er den. Bare 11 sekunder. Vær så god! Og gratulerer med dagen!
PS.: Strengt tatt var det på nabovertshuset at vi fikk vårt første måltid i Grunewald, en fantastisk gulasjsuppe. Men der har de vinterstengt, så da hadde det jo ikke blitt noen historie. I det hele tatt. bjørn

Ingen kommentarer: