mandag 19. november 2007

Kildesortering - på perrongen







Imponerende, ikke sant. Fire kvikke karer venter tålmodig på deg. Her på togstasjonen kan vi reisende enkelt og greitt sortere søpla vår. Husk bare å møte fram i tide slik at du rekker å putte riktig avfall i riktig beholder. Restmüll, for eksempel. Hva skal nå egentlig dit? Vi vet i hvert fall at glass, papir og forpakninger ikke skal i Restmüllen. Så da er det jo enkelt: alt annet? Hva med plast, forresten? Er det Verpackung kanskje? Dette er svært komplisert, faktisk. Og dersom en fordyper seg i problematikken kan det hende at Zurück bleiben runger utover perrongen. Det betyr ganske enkelt: bli stående der du er. Dørene til det toget du har ventet på er stengt og toget er i ferd med å reise videre. Men så går heldigvis togene svært ofte her. I hvert fall de vi pleier å ta ut til vår kjære Grunewald.
Der er forresten ikke søppelsorteringen kommet like langt som på perrongene. Rett ved de deiligste restauranter har det, helt siden vi ankom Berlin tidlig i oktober, ligget en rik ansamling av søppelsekker. Nå som innholdet etterhvert kryper ut av posene er det åpenbart at det ikke har vært noen kildesortering i forkant. Kanskje er det derfor ingen henter dem. Bare en av posene har riktig farge. sidsel

3 kommentarer:

Fionavar sa...

Hei, saanne har de paa Gardermoen ogsaa, med ett ubegripelig tegnspraak (for meg) om hva som skulle plasseres hvor

Kirsten sa...

Havnet inne på denne siden for jeg leter etter noen slike dunker hvor kan jeg finne desse på nett for salg noe lignende:-)

Kirsten sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.