fredag 23. november 2007

O' lykke (4)


Nå står Berlin på ende igjen. Det kommer flere Knut'er..! Hva vi snakker om? Jo, det har seg slik at pappaen til den verdensberømte isbjørnen Knut, som i oktober reiste seg på to og hilste til alle lesere av denne bloggen(bildet), skal bli pappa igjen! Og det betyr minst tre nye isbjørnbabyer til for Berlin Zoo. Og det betyr enda større inntekter fra turistene, som allerede legger fra seg rekordsummer i den tyske hovedstaden for tiden. Det viser seg at Lars, som pappaen til Knut heter(!), har forelsket seg i alle de tre bjørnebinnene i hagen der de bor, nemlig Nancy, Katuschja og Tosca..
Berlin-avisa Der Tagesspiegel, som bringer den gode nyhet i dag, forsøker å finne ut hva all denne lykke kan komme av. Avisa ramser opp alle dyrebegivenheter de siste åra som har vært klare tegn, gode eller dårlige, om ting som skal skje. Som den trebente anda i zoologisk hage i Piura i Peru rett før tusenårsskiftet, som alle trodde varslet verdens undergang, hvilket den jo altså ikke gjorde.
Eller dødsfallet til verdens mektigste hund, Spot, i 2004, som varslet om inngangen til en andre presidentperiode for verdens verste president. Eller meldingen om at Michael Jacksons apekatt Bubbles var blitt overkjørt av en gressklipper, noe som ble tolket som et klart varslet om popstjernens endelige fall..
I et anfall av klarsyn, fristes vi til å påstå, lander avisa på et visdomsord fra den romerske dikteren Publilius Syrus, som mente at den som får for mye kjærlighet er undergangen nær.. bjørn.

Ingen kommentarer: